RKC pakt belangrijke punten in strijd om lijfsbehoud: grote zege op Heracles

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft dankzij een opvallend grote zege bij Heracles Almelo (0-5) belangrijke punten gesprokkeld in de strijd om lijfsbehoud in de eredivisie.

Zo schuift de club uit Waalwijk met 28 punten in elk geval voor een dag op naar de veilige vijftiende plaats, ten koste van Excelsior. De Rotterdammers staan met 26 punten nu op de zestiende plek, die play-offs om promotie en degradatie betekent, maar komen maandagavond nog wel in actie, thuis tegen NEC.

Heracles verzuimde door de verliespartij tegen RKC dit weekend eredivisievoetbal voor komend seizoen veilig te stellen. De Almeloërs hadden aan een punt genoeg gehad.

Al na acht minuten was het raak voor RKC. David Min, die in plaats van Michiel Kramer in de spits stond, ging alleen op de keeper af en schoot koelbloedig binnen (0-1).

Fluitconcert

In de 45ste minuut verdubbelde RKC de voorsprong. Juriën Gaari kopte knap raak op aangeven van Aaron Meijers (0-2). Heracles kreeg bij rust een striemend fluitconcert van de eigen aanhang over zich heen.

Even leek Heracles zich met een goede fase te herpakken, maar toen was daar weer de man in vorm: Min tikte een strakke voorzet van Reuven Niemeijer knap binnen voor de 0-3.

RKC-spits Min scoort hattrick: 'Die bal gaat mee naar huis'

In de 80ste minuut kopte Shawn Adewoye de 0-4 binnen. En twee minuten later liet Min ook nog zijn derde doelpunt van de middag optekenen. Het betekende alweer de zesde goal in de laatste drie wedstrijden van de 24-jarige spits. Twee goals tegen AZ, één tegen FC Utrecht en nu een hattrick tegen Heracles.

Het betekende voor RKC de grootste uitzege ooit in de eredivisie. Daar waren de supporters van Heracles zwaar ontevreden over. "Schaam je kapot", klonk het vanaf de tribunes in Almelo.