Van de Velde en Immers
NOS SportAangepast

Zilver beachvolleyballers Van de Velde en Immers in prestigieus toernooi

Beachvolleyballers Steven van de Velde en Matthew Immers hebben de finale van het prestigieuze Elite 16-toernooi in Brasilia verloren. Het was voor het Nederlandse duo de eerste keer dat ze de eindstrijd bereikten van zo'n toernooi, dat te vergelijken is met een grandslamtoernooi in het tennis.

Van de Velde en Immers, die gedeeld zestiende staan op de wereldranglijst, begonnen in de finale goed tegen het Braziliaanse duo Evandro/Arthur, die elfde staan. De Nederlanders wonnen de eerste set en verloren daarna de slopende tweede set.

Daarna was de pijp leeg voor Van de Velde en Immers in de beslissende derde set. Ze verloren uiteindelijk met 21-17, 21-23, 9-15.

Olympische Spelen

Dat ze erin slaagden de finale in Brazilië te bereiken, is voor Van de Velde en Immers goed nieuws met het oog op de Olympische Spelen van deze zomer. Om zich daarvoor te kwalificeren, moeten de Nederlanders bij de eerste zeventien op de wereldranglijst staan.

Het duo, dat voorafgaand aan het toernooi gedeeld zestiende stond, verzamelt belangrijke punten voor die ranglijst met de finaleplek, waarmee plaatsing voor Parijs iets dichterbij is gekomen.

Stam en Schoon

Eerder op de dag werden Katja Stam en Raïsa Schoon uitgeschakeld in de halve finales van het vrouwentoernooi. Ze kwamen net tekort tegen het Braziliaanse duo Ana Patrícia/Duda, dat bovenaan de wereldranglijst staat.

Stam en Schoon wonnen de eerste set nog op indrukwekkende wijze: ze pakten de eerste zes punten allemaal en zetten een overtuigende 21-16 neer. In de daaropvolgende sets lieten de Braziliaansen echter hun klasse zien: die eindigden in 10-21 en 10-15.

Met name de eerste set was een bevestiging van de goede vorm waarin Stam en Schoon steken. Als nummer zes van de wereld boeken ze goede resultaten in aanloop naar de Spelen, waarvoor ze zich normaal gesproken zullen plaatsen. Bij het vorige Elite 16-toernooi, in Mexico, haalden ze de finale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl