Victor Bonifac (tweede van links) heeft de score geopend voor Leverkusen
NOS Voetbal

Leverkusen klaart huzarenstukje en sluit Bundesliga-seizoen ongeslagen af

Bayer Leverkusen heeft het huzarenstukje in de Bundesliga geklaard. De eerste landstitel was al een tijdje binnen, maar die is van extra glans voorzien door de ongeslagen status die de ploeg van Xabi Alonso op de laatste competitiedag heeft behouden door de 2-1 zege op FC Augsburg.

Nooit eerder kreeg een club het voor elkaar om een heel seizoen zonder nederlaag te blijven in de Bundesliga, die in de jaargang 1963/1964 z'n eerste editie beleefde.

Stuttgart eindigde het seizoen op een knappe tweede plek, waar het vorig jaar nog in de nacompetitie om lijfsbehoud in de hoogste Duitse klasse moest spelen.

Onderin viel het doek voor FC Köln, dat sowieso moest winnen om nog een kans op lijfsbehoud te hebben. FC Heidenheim bleek geen boodschap te hebben aan de sores van de gasten en trakteerde de eigen fans op een 4-1 overwinning.

Eindstand Bundesliga

FC Union Berlin, dat dit seizoen nog in de Champions League figureerde, kwam ook op eigen kracht al met de degradatieschrik vrij door met 2-1 te winnen van FC Freiburg, maar ontliep dankzij het winnende doelpunt van Janik Haberer in de extra tijd bovendien een promotie/degradatie-wedstrijd tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga.

Tot die tweedstrijd is VfL Bochum, dat met 4-1 onderuitging bij Werder Bremen, nu veroordeeld.

Bayern verliest ondanks snelle voorsprong

In de wedstrijd van Leverkusen tegen Augsburg opende Victor Boniface al binnen een kwartier de score, door een fout van doelman Tomas Koubek af te straffen. Robert Andrich maakt er nog voor rust met een hakje van dichtbij 2-0 van. Mert Komur deed na gepriegel aan Bayer-zijde in de tweede helft nog wat terug, maar daar bleef het bij.

De spelers van Bayer Leverkusen vieren een feestje na de laatste competitiewedstrijd

De andere vier Champions League-tickets waren ook al vergeven, al verloor Bayern München de tweede plaats aan VfB Stuttgart dankzij een nederlaag bij nummer zeven Hoffenheim (4-2). Opmerkelijk wel, want de Rekordmeister stond na zes minuten al op 0-2.

Eintracht Frankfurt gaat als nummer zes de Europa League in na een 2-2 tegen RB Leipzig, waarvoor Xavi Simons nog een van de treffers voor zijn rekening nam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl