NOS Voetbal

Liverpool bevestigt komst Slot, coach tekent naar verluidt voor drie jaar

Liverpool bevestigt dat Arne Slot de nieuwe hoofdtrainer is van de Engelse club. Op 1 juni 2024 begint de 45-jarige Nederlander met zijn nieuwe baan in de Premier League. Liverpool meldt niets over de contractduur, maar volgens Britse media tekent Slot voor drie jaar.

Slot is de eerste Nederlandse voetbaltrainer die hoofdcoach wordt van Liverpool. Negen Nederlandse trainers gingen Slot voor als hoofdtrainer van een Premier League-club. Erik ten Hag, de huidige trainer van Manchester United, was de laatste coach die naar Engeland vertrok.

Ook Feyenoord bevestigt het nieuws van het vertrek van zijn hoofdtrainer officieel. "Feyenoord ontvangt van Liverpool een niet nader te noemen miljoenenbedrag, omdat Slot in De Kuip nog een doorlopend contract had tot medio 2026", valt te lezen in een bericht op de website.

'Kun je als sportman moeilijk negeren'

"Het is bepaald geen eenvoudig besluit om de deur achter je dicht te trekken bij een club waar je zoveel mooie momenten hebt beleefd en met zoveel fijne mensen succesvol hebt samengewerkt", aldus Slot.

"Maar een kans om hoofdtrainer te worden in de Premier League, bij een van de grootste clubs ter wereld, kun je als sportman moeilijk negeren. Ik ben Feyenoord dankbaar dat het wil meewerken aan deze overstap."

De overstap van Slot naar Liverpool was het slechtst bewaarde geheim in het voetbal. De overgang hing al weken in de lucht en Slot meldde vrijdag zelf al op een persconferentie van Feyenoord dat hij de nieuwe coach van Liverpool ging worden.

Dat er toen nog geen officiële bevestiging kwam vanuit beide clubs, had mede te maken met het feit dat Slot nog altijd in Rotterdam trainer was. "Ze willen recht doen aan het afscheid van mij hier en zij hebben ook nog een trainer (Jürgen Klopp, red.) die daar geweldig gepresteerd heeft."

"Arne Slot, lalaalalala"

Klopp maakte zondag, na de laatste competitiewedstrijd van Liverpool, in een vol stadion al duidelijk wie de nieuwe coach ging worden. "Arne Slot, lalaalalala", brulde de Duitser op de melodie van 'Live is Life'. De fans op Anfield zongen massaal mee.

Klopp was liefst negen jaar manager van Liverpool en won met de club alle grote prijzen. Bij Liverpool spelen de Oranje-internationals Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch.

Slot was drie jaar werkzaam bij Feyenoord. Hij verloor de finale van de Conference League, pakte vorig jaar de landstitel en veroverde dit seizoen de KNVB-beker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl