NOS Nieuws

Stichting Aap: verbied gevaarlijke dieren als huisdier

Wordt de wasbeerhond verboden als huisdier?

Het houden van een wasbeer als huisdier wordt mogelijk in de toekomst verboden. Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken overweegt het dier toe te voegen aan de lijst met illegale huisdieren.

De staatssecretaris was vandaag op bezoek bij stichting Aap, die jaarlijks honderden wilde dieren opvangt, omdat mensen ze niet meer kunnen of willen verzorgen.

Dijksma voerde in februari een lijst in, waarop staat welke dieren legaal en illegaal zijn als huisdier. Stichting Aap vindt dat meer dieren op de verboden lijst moeten komen, waaronder de wasbeer.

De staatssecretaris overweegt om de aanbevelingen over te nemen, maar wil dat er eerst meer onderzoek komt voor ze een beslissing neemt. "We zijn ermee bezig om al die dieren te beoordelen", zegt ze.

Dieren die volgens stichting Aap niet in huis horen:

1. Wasbeer: vormt een gevaar voor de volksgezondheid, omdat hij parasieten bij zich kan dragen die overdraagbaar zijn op mensen.

2. Wasbeerhond: hoewel het beestje er schattig uitziet, is het vals, valt het niet te trainen en kan het mensen bijten.

3. Degoe: dit knaagdiertje wordt massaal verkocht, is erg populair, maar leeft vaak maar erg kort. Zo mogen de diertjes absoluut geen fruit eten. Krijgen ze toch een stukje druif gevoerd, dan is de kans groot dat ze doodgaan aan suikerziekte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl