NOS Wielrennen

Tjallingii geniet van afscheid, Slagter oefent voor de toekomst

Tjallingii: 800 kilometer op kop in Milaan-Sanremo? Dat houd ik niet bij, joh

Eigenlijk waren de weersomstandigheden te gunstig voor hem, maar dat weerhield Maarten Tjallingii er niet van om voor het derde jaar op rij in de ontsnapping van de dag te zitten op weg naar Sanremo. "Ik hoopte erop vanochtend", glunderde Tjallingii. "En dat ik dan mee ben, ja, dat is wel gaaf."

Tjallingii kreeg tien vluchters mee, waaronder Matteo Bono en Jan Barta. Die twee zaten ook de vorige twee edities met Tjallingii in de kopgroep. "Ik dacht al dat ik ze herkende."

De vlucht hield stand tot aan de voet van de Cipressa, zo'n 270 kilometer na de start in Milaan. De 38-jarige kilometervreter van Lotto-Jumbo werd uiteindelijk 99ste in zijn laatste Milaan-Sanremo.

Enig idee hoeveel kilometer Tjallingii in de aanval reed de laatste drie edities? "Dat houd ik niet bij, joh. Achthonderd kilometer zeg je? Gelukkig is het niet op een dag."

Slagter: wilde op Poggio met besten mee

Slagter ziet kansen voor de toekomst

Beste Nederlander in de 107de editie van Milaan-Sanremo was Tom-Jelte Slagter. "Mijn doel was om met de besten mee boven te komen op de Cipressa en de Poggio, dat is gelukt. Ik denk dat ik als vijfde of zesde de bocht omdraaide naar beneden. Daar ben ik blij mee."

In volle finale zette de 26-jarige Groninger van Cannondale met grote namen als Fabian Cancellara, Vincenzo Nibali, Zdenek Stybar en Peter Sagan de achtervolging in op de ontsnapte oud-wereldkampioen Michal Kwiatkowski. Beneden in Sanremo kwam wat er over was van het peloton echter terug en ontstond een chaotische sprint, die ontregeld werd door de valpartij van de Colombiaan Fernando Gaviria.

"Als ik iets beter gepositioneerd was, had ik met mijn sprint toptien kunnen finishen", denkt Slagter, die als veertiende over de finish kwam. "Het is de eerste keer dat ik hier een finale rijd. Ik weet nu wat er nodig is en hoe het eraan toegaat. Deze wedstrijd kan mij liggen, al kan ik dan beter vanaf de Poggio met een groepje naar de finish rijden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl