Juichende Barcelona-fans na de wedstrijd tegen Paris Saint Germain
NOS NieuwsAangepast

'Ik was bij Barcelona-PSG, maar ging vlak voor tijd weg...'

"Dit was zo'n wedstrijd waar je bij had moeten zijn", zegt Cris Rolandus. Hij is verslaggever bij RTV Rijnmond en was gisteravond in Camp Nou, waar Barcelona met 6-1 won van Paris Saint Germain. Alleen miste Rolandus zelf het spectaculaire slot van de wedstrijd. Zeven minuten voor het einde van het duel verliet hij het stadion. "Ik was erbij, maar toch ook weer niet."

De vreugde was enorm in Barcelona nadat Paris Saint-Germain was verslagen in de achtste finale van de Champions League. "Ik hoorde gejuich en zag mensen uit hun dak gaan in een café", zegt Rolandus. "Na het laatste doelpunt werd iedereen gek, maar ik kon alleen voor mij uit staren."

Hoe is dit in vredesnaam mogelijk, vroeg ik me af.

Cris Rolandus, verslaggever bij RTV Rijnmond

Hij besefte dat hij een historisch moment had gemist. Net als andere supporters had hij de hoop al opgegeven toen spits Edison Cavani van Paris Saint-Germain de 3-1 maakte in de 62ste minuut. "Barcelona moest nog drie goals maken. Ik dacht: dat gebeurt niet meer."

Maar toen hij het terrein afliep, hoorde hij gejuich. Niet veel later zag hij mensen feestvieren in een café. Uiteindelijk zag hij op een televisiescherm hoe Barcelona de 6-1 maakte. "Hoe is dit in vredesnaam mogelijk, vroeg ik me af."

Daar komt nog bij dat Rolandus in de hoek zat waar de Spaanse voetballer Sergi Roberto even later zijn winnende doelpunt zou vieren. "Ik heb eigenlijk alles gemist, kun je wel zeggen."

Het moment dat Barcelona-speler Sergi Roberto de 6-1 maakt

"Alsof ze de Champions League al hadden gewonnen", beschrijft correspondent Edwin Winkels de euforie die heerste in Barcelona na het duel van gisteravond. "Het centrum van de stad was een zee van toeters en geluid. Zoveel hysterie heb ik nog nooit meegemaakt rond een wedstrijd."

Nadat de wedstrijd in stadion Camp Nou was afgelopen, vierden de Spanjaarden massaal feest. "Het was zo'n avond waarop iedereen rond 23.00 uur toch nog met de auto de straat op ging."

Ook verzamelden zich veel fans bij Camp Nou, waar ze wachtten totdat de voetballers het stadion verlieten. Sterspeler Lionel Messi filmde de uitzinnige menigte vanuit zijn auto.

De spelers van Barcelona konden zelf ook hun geluk niet op. "Laat de kraamklinieken maar alvast extra verpleegsters inhuren voor over negen maanden", zei verdediger Gerard Piqué. "Veel mensen zullen vanavond de liefde gaan bedrijven."

Onterecht

Op sociale media zeggen veel mensen dat de comeback van de Catalanen nooit was geslaagd als de scheidsrechter niet een handje had geholpen. Zij zijn niet te spreken over het optreden van de Duitse arbiter Deniz Aytekin en vinden het onterecht dat hij twee penalty's toekende aan Barcelona.

"Die strafschoppen kunnen de vreugde hier niet bederven", zegt Edwin Winkels. Volgens hem heeft niemand in Catalonië het nog over het optreden van de scheidsrechter.

Blamage

Ook in Parijs legt vrijwel niemand de schuld bij de wedstrijdleiding. De fout wordt gezocht bij de spelers van Paris Saint-Germain, die een 4-0 voorsprong uit handen gaven. "Hier wordt overal gesproken van een blamage, een afgang", zegt correspondent Frank Renout.

"Het is niet te negeren. Op alle radio- en televisiezenders gaat het over de wedstrijd. Er is even geen aandacht voor de aankomende verkiezingen of het schandaal rond presidentskandidaat Fillon. De Parijzenaren zijn nu druk met het verwerken van deze nederlaag."

Ongeloof bij de spelers van Paris Saint Germain na het laatste doelpunt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl