NOS Sport

Volleyballers Lycurgus winnen ten koste van Dynamo vierde nationale beker op rij

Volleyballers Lycurgus winnen ten koste van Dynamo vierde nationale beker op rij

De volleyballers van Lycurgus hebben voor de vierde keer op rij en de vijfde keer in totaal de nationale beker gewonnen. De ploeg uit Groningen was in de Maaspoort in Den Bosch te sterk voor het Apeldoornse Dynamo: 3-1 (25-19, 22-25, 25-22, 25-19).

Lycurgus en Dynamo troffen elkaar voor de zesde keer dit seizoen (5-1 in het voordeel van Dynamo) en stonden afgelopen weekend in competitieverband ook tegenover elkaar. In de kampioenspoule voorkwam Dynamo met een verrassende uitzege (3-1) dat Lycurgus de finale bereikte.

In de finale van de beker kwam Lycurgus sterk uit de startblokken. De titelhouder nam het heft in de eerste set in handen en liep uit naar een marge van vijf punten. Die werd vrij eenvoudig vastgehouden.

Zware blessure Martinez

Tienvoudig kampioen Dynamo raakte bovendien de ervaren Ramon Martinez-Gion kwijt door een op het oog stevige blessure aan het rechterbeen (vermoedelijk een afgescheurde achillespees). Hij moest in het slot van de eerste set van het veld worden gedragen.

Martinez zit er mentaal doorheen na blessure in verloren bekerfinale

Dynamo herstelde zich van die beroerde eerste set. Onder aanvoering van de talentvolle passer-loper Yannick Bak knokten de Apeldoorners zich de wedstrijd in. Bij een 9-8 achterstand won Dynamo een lang en spectaculair punt, waarna het initiatief in de tweede set niet meer werd weggegeven.

Derde set geeft doorslag

Daarna ging het in de derde set over en weer. Dynamo leek er lange tijd wat beter in te zitten, maar was zo nu en dan te haastig en gaf daardoor belangrijke punten weg. Aan het eind van de set bleef Lycurgus het rustigst en door een slimme bal van spelverdeler Marcus Held werd de set binnengehaald.

In de vierde set greep Lycurgus snel het initiatief en liet Dynamo niet in de wedstrijd terugkeren.

Eerder op de dag ging bij de vrouwen de nationale volleybaltitel naar Sliedrecht, dat met 3-1 te sterk was voor VV Utrecht.

Bekijk hieronder de reacties coach Arjan Taaij en spelers Jeffrey Klok en Niels de Vries van Lycurgus:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl