NOS Sport

Alleskunner Pieterse wint bij debuut op mountainbike: 'Weet niet wat er gebeurd is'

Pieterse finisht als eerste bij wereldbekerdebuut mountainbike

Puck Pieterse heeft haar allereerste wereldbekerwedstrijd op de mountainbike gewonnen. In het Tsjechische Nove Mesto eindigde ze vrijdag al op een zevende plaats bij de short race, vandaag was ze na een spannend duel met wereldkampioen Pauline Ferrand-Prévot de beste.

Anne Terpstra legde beslag op de zesde plaats.

Rappe opmars

De zege van de 21-jarige Pieterse onderstreept haar rappe opmars in meerdere disciplines op twee wielen. Afgelopen winter werd ze bij de WK veldrijden tweede achter Fem van Empel. Eerder in het seizoen won ze al vier wereldbekerraces, een wedstrijd in de Superprestige en werd ze Nederlands kampioen. Nu was ze de beste in de discipline crosscountry, die ook bij de Olympische Spelen op het programma staat.

Ook op de weg maakte Pieterse dit seizoen al indruk. Bij haar debuut werd ze in Strade Bianche vijfde.

Pieters (Alpecin-Deceuninck) reed in de slotronde weg bij Ferrand-Prévot, die even daarvoor de leiding nog had overgenomen van de Nederlandse. Pieterse hield bij de finish vijf seconden over op de Française.

Pieterse reed in de vierde en vijfde ronde al even aan de leiding, maar zag Ferrand-Prévot in de voorlaatste ronde weer voor haar rijden. In de laatste ronde nam ze de leiding dus weer over en liet ze de wereldkampioene definitief achter zich.

"Ik weet ook niet wat er gebeurd is", zei Pieterse direct na de finish. "Normaal is mijn start altijd goed, maar het ging zo hard dat ik dacht dat ik mezelf opblies. Pauline en ik waren aan het stuivertje wisselen. Ik probeerde kalm te blijven en dat lukte."

Bij de mannen ging de overwinning naar Tom Pidcock.

Pidcock slaat meteen toe in wereldbeker mountainbiken, Vader geeft op

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl