Vreugde bij Wieke Kaptein en Danique Kerkdijk

Twente begint eredivisieseizoen met overtuigende 7-0 zege op Telstar

FC Twente heeft zaterdagmiddag een heel simpele zege geboekt in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Telstar werd met liefst 7-0 aan de kant gezet.

De achtvoudig landskampioen had weinig te duchten van de thuisploeg in Velsen-Zuid. Bij rust stond Twente, dat in de eerste speelronde niet in actie was gekomen, al met 5-0 voor.

Het openingsdoelpunt kwam op naam van Renate Jansen. De 32-jarige aanvalster, die deze week in opspraak raakte door een 'onsportief doelpunt' tegen Levante, stond helemaal vrij in het zestienmetergebied en kopte de bal over keepster Kelly Steen heen.

Nog geen minuut later stoomde Jansen op en had ze de 2-0 voor het inschieten. De paal stond haar tweede goal echter in de weg. Nadat ook Telstar een kans had gekregen via Isabelle Nottet, verdubbelde Liz Rijsbergen alsnog de voorsprong van Twente.

Puck Donker (Telstar) en Marisa Olislagers in duel

Rijsbergen tekende ook voor de 3-0, door uit de draai knap raak te schieten, en via de kluts hielp Telstar-speelster Puck Donker Twente aan het vierde doelpunt van de middag.

Wieke Kaptein, die eerder in de wedstrijd nog een enorme kans had gemist, schoot de 5-0 tegen de touwen.

Minder doelpunten na rust

Na rust deed Twente het rustiger aan en leek het niet erg hongerig naar meer doelpunten. Toch werd Telstar-keepster Steen in de slotfase nog twee keer gepasseerd, door Jill Ilse Diekman en Suus Verdaasdonk.

Samen met de vijf doelpunten van de eerste helft betekende dat voor de Twentse ploeg, die deze zomer topscoorder Fenna Kalma zag vertrekken, een zeer ruime zege en een goede start van het nieuwe eredivisieseizoen.