NOS Sport

Schoon en Stam winnen opnieuw bij WK beachvolleybal, verlies Boermans/De Groot

Beachvolleybalsters Raïsa Schoon en Katja Stam hebben ook hun tweede groepsduel op het WK in Mexico gewonnen. Het Nederlandse duo won in drie sets van de Canadezen Sarah Pavan en Molly McBain (21-15, 17-21, 15-7).

Eerder dit weekend werden Maria Gonzalez en Allanis Navas Sanchez uit Puerto-Rico in twee sets opzijgezet.

De Nederlandse mannen Stefan Boermans en Yorick de Groot hebben hun overwinning in de tweede groepswedstrijd geen goed vervolg kunnen geven. In hun derde WK-wedstrijd ging het koppel onderuit tegen de als eerste geplaatste Noren Anders Mol en Christian Sørum (21-14, 21-13).

Het duo verloor zijn openingsduel ook al.

Kijk hieronder naar de samenvattingen:

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen ook hun tweede groepswedstrijd. De Australische combinatie Nicolaidis/Carracher werd met 21-18 en 23-21 verslagen. Brouwer en Meeuwsen besluiten de groepsfase met een Nederlands onderonsje tegen Matthew Immers en Steven van de Velde. Dat Nederlandse koppel won met 21-13 en 22-20 van Tipjan Pithak en Taovato Poravid uit Thailand.

Uit de twaalf poules van vier per gender plaatsen de beste twee koppels en de vier beste nummers drie zich voor de knock-outfase. Voor de andere nummers drie is er nog een uitweg om door te dringen tot de laatste 32.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl