Chelsea viert de 3-3, rechts Carlton Palmer

Ten Hag miraculeus ten onder bij Chelsea, Gakpo draagt bij aan zege Liverpool

Manchester United boog op Stamford Bridge een 2-0 achterstand om in een 2-3 voorsprong, leek tot ver in blesssuretijd met drie punten naar huis te gaan, maar verloor toch met 4-3. Carlton Palmer scoorde in de 100ste en 101ste minuut.

Door de nederlaag ziet Manchester United het gat op de ranglijst met nummer vijf Tottenham Hotspur en nummer vier Aston Villa oplopen. De vierde plaats geeft aan het einde van dit seizoen recht op het spelen van Champions League, de vijfde mogelijk ook.

Liverpool won met 3-1 van Sheffield United en nam daarmee de eerste plaats in de Premier League weer over van Arsenal, dat woensdag met 2-0 won van Luton Town. Invaller Cody Gakpo maakte in de slotminuut de derde goal van de Reds.

Stand Premier League

In Londen trakteerden Chelsea en Manchester United de toeschouwers op een heerlijke voetbalavond. Chelsea leek de buit al na twintig minuten binnen te hebben dankzij treffers van Conor Gallagher en de eerste van twee strafschoppen van Palmer, na een overtreding van Antony op Marc Cucurella.

De ploeg van coach Erik ten Hag toonde echter karakter en kwam nog voor rust in vijf minuten langszij via Alejandro Garnacho (na een fout van Moisés Caicedo) en een kopbal van aanvoerder Bruno Fernandes.

Alejandro Garnacho en Antony

Ook na rust golfde het spel op en neer en kopte Garnacho United op 2-3 na een prachtige voorzet van Antony. Het venijn zat hem echter in de staart en Palmer werd de held van Stamford Bridge.

Na een overtreding van Diogo Dalot op de net ingevallen Noni Madueke kreeg Chelsea een tweede strafschop en die werd opnieuw benut door Palmer. Een minuut later schoot hij raak via Scott McTominay en daarmee maakte hij de horroravond voor Ten Hag compleet.

Sheffield geen probleem voor Liverpool

Op Anfield kwam Sheffield United er behoudens een flinke kans van James McAtee in de openingsminuut in de eerste helft niet aan te pas tegen Liverpool. Met een knappe reflex voorkwam keeper Ivo Grbic dat Mohamed Salah scoorde, maar hij ging ook de fout in bij een uittrap: de bal vloog via de inlopende Darwin Núñez het eigen doel in.

Cody Gakpo (r) scoort, zijn landgenoot Virgil van Dijk (l) is blij

Na de rust werd het 1-1 toen een kopbal van de Nederlandse Sheffield-middenvelder Gustavo Hamer via Conor Bradley het net invloog.

De 2-1 was een pegel in de kruising van Alexis Mac Allister, die met een vrije trap ook nog de lat trof. Kort voor tijd werd het door een kopbal van invaller Gakpo nog 3-1. Ryan Gravenberch deed het eerste uur mee bij Liverpool.