Alexis Sanchez baalt

Inter en Milan spelen gelijk, schrik bij Roma om in elkaar gezakte speler

Internazionale heeft zondagavond een matige generale repetitie gekend voor het kampioensduel volgende week in de Italiaanse competitie. Het kwam thuis tegen Cagliari twee keer op voorsprong, maar gaf de leiding beide keren uit handen: 2-2.

Volgende week maandag staat de derby tegen nummer twee AC Milan op het programma. Bij winst in dat duel is Inter kampioen.

Milan speelde op bezoek bij nummer negentien Sassuolo in een spectaculair duel gelijk: 3-3.

De bank van Inter had een hoog Nederlands gehalte: daar namen Stefan de Vrij, Denzel Dumfries en Davy Klaassen allemaal plaats. De geschorste topscorer Lautaro Martínez zat op de tribune, overigens net als FIFA-voorzitter Gianni Infantino.

De toeschouwers zagen hoe Inter een plichtmatige wedstrijd speelde. Het kwam snel op een 1-0 voorsprong door Marcus Thuram, die zijn elfde competitiedoelpunt van het seizoen maakte, maar daarna ging het tempo uit de wedstrijd en gebeurde er langere periodes weinig.

Spannend slot

Het in slaap gesukkelde publiek werd echter opgeschrikt door de Oezbeek Eldor Shomurodov, die Cagliari met een hard schot op gelijke hoogte bracht na driekwart wedstrijd. Inter moest daarop even aanzetten en deed dat ook. Via een rake strafschop van Hakan Calhanoglu werd het 2-1.

Vlak voor tijd kreeg Inter echter opnieuw een tegenslag te verwerken. De 34-jarige Nicolas Viola bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt en bepaalde daarmee de eindstand op 2-2.

Calhanoglu schiet raak

De kans dat AC Milan nog kampioen zou worden in de Italiaanse competitie was voor dit weekend al klein, maar werd zondag nog iets kleiner. Op bezoek bij nummer negentien Sassuolo speelde Milan gelijk in een spectaculair duel: 3-3.

Al binnen tien minuten was het 2-0 voor Sassuolo, dat scoorde via een knappe volley van spits Andrea Pinamonti en een individuele actie van Armand Lauriente.

Milan deed voor rust nog wat terug. Sterspeler Rafael Leão kapte en draaide zich zoals wel vaker door de vijandelijke defensie en maakte knap af.

Reijnders en Giroud in het veld

Na rust moest Milan op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg het juist de 3-1 tegen. Dat was voor trainer Stefano Pioli aanleiding om een aantal spelers te brengen die normaal gesproken in de basis staan, zoals Oranje-international Tijjani Reijnders. Ook Olivier Giroud en Christian Pulisic kwamen erin.

Giroud baalt

Met het drietal binnen de lijnen was Milan veel beter dan Sassuolo en maakte het een knappe comeback. Goals van Luka Jovic en Noah Okafor, eveneens een invaller, bepaalden de eindstand op 3-3. Daarbij mocht Sassuolo van geluk spreken dat het niet ook de winnende goal nog om de oren kreeg.

Grote schrik bij Roma, wedstrijd niet uitgespeeld

De wedstrijd Udinese-AS Roma werd niet uitgespeeld. Halverwege de tweede helft zakte Roma-speler Evan Ndicka in elkaar terwijl de bal niet in de buurt was. Nadat de wedstrijd eerst tijdelijk was stilgelegd, werd na overleg besloten helemaal niet meer door te spelen.

Tot grote opluchting van alle aanwezigen in het stadion was Ndicka bij bewustzijn toen hij van het veld werd gedragen. Hij stak een duimpje op. Met een foto vanuit het ziekenhuis liet de verdediger later weten dat hij zich goed voelde.