Curtis Jones (m)

Liverpool verliest in vier dagen tijd twee keer op Anfield, Arsenal ook onderuit

Het is een sportieve rampweek voor Liverpool. De Reds werden afgelopen donderdag op Anfield overklast door Atalanta in de Europa League (0-3) en vandaag ging Liverpool in eigen huis onderuit tegen Crystal Palace in de Premier League: 0-1.

Daarmee zag Liverpool de kansen op nog twee prijzen in het laatste seizoen van coach Jürgen Klopp in vier dagen danig slinken. In februari van dit jaar leidde Klopp zijn team wel naar winst in de League Cup, ten koste van Chelsea.

Ook Arsenal in mineur

Ook Arsenal deed slechte zaken in de strijd om de titel. Thuis werd een 0-2 nederlaag geleden tegen Aston Villa, dat wordt getraind door voormalig Arsenal-trainer Unai Emery.

Manchester City pakte zaterdag de koppositie in de Premier League door een 5-1 zege op Luton Town en Liverpool en Arsenal hadden de eerste plaats met een zege vandaag over kunnen overnemen. Nu staan Arsenal en Liverpool tweede en derde.

In Londen stond het lange tijd 0-0 tussen Arsenal en Aston Villa. Het eerste doelpunt werd in de 84ste minuut gemaakt door Leon Bailey. Hij tikte de bal bij de tweede paal binnen.

Drie minuten later verdubbelde Ollie Watkins de score. Hij werd de diepte in gestuurd, hield tegenstander Emile Smith Rowe van zich af en wipte de bal over keeper David Raya. De Engelse spits zette met deze actie ook de eindstand op het bord.

Hillsborough-ramp herdacht in Liverpool

Voor de wedstrijd van Liverpool op Anfield gingen de gedachten terug naar de Hillsborough-ramp, de ernstigste ramp in de Engelse voetbalgeschiedenis.

Het is morgen 35 jaar geleden dat 97 fans van Liverpool in het gedrang om het leven kwamen tijdens een FA Cup-wedstrijd tussen Liverpool en Nottingham Forest in het Hillsboroughstadion in Sheffield. Anfield was vandaag een minuut stil voor de slachtoffers.

Na een klein kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong. Eberechi Eze rondde een mooie aanval af en Liverpool moest in de achtervolging. Na een slippertje van Virgil van Dijk werd het zelfs bijna 0-2 via de Fransman Jean-Philippe Mateta.

Liverpool herdenkt slachtoffers Hillsborough-ramp

Nog voor de rust had de thuisploeg gelijk kunnen maken, maar doelman Dean Henderson redde subliem op kansen van Luis Díaz en Mohamed Salah. In de tweede helft kon het duel alle kanten op.

Invaller Diogo Jota, Curtis Jones en Harvey Elliott hadden Liverpool een punt kunnen bezorgen en Mateta had de wedstrijd kunnen beslissen. Ook invaller Cody Gakpo kon het tij niet keren. Uiteindelijk bleef het op miraculeuze wijze 0-1.

Voor het eerst sinds maart 2021 verloor Liverpool twee thuiswedstrijden op rij. Afgelopen donderdag kwam voor Liverpool al een einde aan een reeks van 33 wedstrijden zonder nederlaag op Anfield.