NOS Voetbal

PSV krijgt positief advies om stadion met 10.000 plaatsen uit te breiden

PSV wil het eigen Philips Stadion met 10.000 plaatsen uitbreiden. De Eindhovense club heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de haalbaarheid van de gewenste stadionuitbreiding en is verguld met de uitkomst daarvan.

Het onderzoek, uitgevoerd door Hypercube, heeft uitgewezen dat de huidige locatie van het Philips Stadion in het centrum van Eindhoven optimaal is. Het onderzoeksbureau voorspelt dat PSV het stadion nog steeds goed kan vullen als er 10.000 extra plaatsen worden gerealiseerd.

Sinds de oprichting in 1913 speelt PSV al op de huidige locatie. Momenteel biedt het stadion plaats aan iets meer dan 35.000 mensen, waarmee het na de Johan Cruijff Arena en De Kuip het grootste stadion van Nederland is.

Hypercube schat in dat het toeschouwerspotentieel in 2040 met zo'n 10 procent zal zijn toegenomen.

"Wij zijn zielsgelukkig met de uitkomst over de beste locatie", zegt Marcel Brands, algemeen directeur van PSV op de clubwebsite.

Marcel Brands

Al langer leeft in Eindhoven de wens om het stadion uit te breiden. De huidige koploper van de eredivisie heeft naar eigen zeggen een wachtlijst van zo'n tienduizend mensen voor een seizoenkaart.

Niet te vroeg juichen

Het is niet zo dat de bouwkranen al op korte termijn rond het Philips Stadion verschijnen, na het positief uitgevallen onderzoek. "We weten nu wat er kan. Het is aan ons om te bepalen wat we waar willen maken", aldus Brands. Hij laat weten dat aan de onderzoeksresultaten niet direct te grote conclusies verbonden moeten worden.

Er moet namelijk nog een kostencalculatie worden gemaakt, terwijl PSV ook een extern adviesbureau in de hand gaat nemen om de 'technische haalbaarheid' van de stadionuitbreiding te toetsen.

Toch is Brands optimistisch. "Er zijn grenzen. Maar die willen we graag verleggen, bijvoorbeeld door te overperformen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl