NOS Voetbal

Feyenoord op zijn hoede voor NEC, dat in bekerfinale hoopt op 'wedstrijd van ons leven'

Arne Slot is in aanloop naar de bekerfinale (zondag om 18.00 uur) op zijn hoede voor de kracht van NEC. De Feyenoord-trainer is met name onder de indruk van hoe de club uit Nijmegen zich in de tweede seizoenhelft staande houdt tegen de topclubs.

NEC werkte zich dit kalenderjaar op naar de zesde plaats van de eredivisie door onder meer van PSV (3-1) en FC Twente (1-0) te winnen en Feyenoord op een gelijkspel (2-2) te houden. "Dat zegt, denk ik, genoeg over de ontwikkeling die ze hebben doorgemaakt, vooral na het moeilijke begin", is Slot complimenteus over de Nijmegenaren.

Traditie

Hij is tijdens de duo-persconferentie, een in ere herstelde traditie richting de bekerfinale, ook te spreken over zijn buurman en collegatrainer Rogier Meijer van NEC.

Zo verklapt Slot dat hij dit seizoen in zijn reguliere wedstrijdvoorbereiding af en toe ook naar NEC kijkt. "Ze hebben gewoon een heel goede ploeg. Ik kijk bij analyses vaak naar ze omdat ze een goed wedstrijdplan en een idee van spelen hebben, vooral tegen de topploegen in Nederland", vindt de trainer in aanloop naar zijn eerste KNVB-bekerfinale als hoofdcoach.

Slot richting bekerfinale complimenteus over NEC en trainer Meijer

Slot voegde er verder aan toe dat hij behoudens de bekende blessuregevallen, zoals de langdurige uitgeschakelde Quilindschy Hartman, over een fitte selectie beschikt.

De herstelde keeper Justin Bijlow zit zondag op de bank. Slot maakte vorige week al bekend dat Timon Wellenreuther tegen NEC onder de lat staat.

Monsterklus NEC

Meijer verwacht zondag een monsterklus te moeten klaren om met NEC voor het eerst in de historie de KNVB-beker te winnen. "We zullen de wedstrijd van ons leven moeten spelen om een goed resultaat te halen", aldus Meijer. "Die kansen zijn er, uiteraard, maar dan moet je het wel op het veld laten zien."

NEC-trainer Meijer: 'Spelers moeten wedstrijd van hun leven spelen'

De 42-jarige Meijer staat ook stil bij het moeilijke begin dat hij dit seizoen met de club beleefde. NEC kwam pas in december op stoom en bleef daarna in tien officiële duels ongeslagen.

"De complimenten mogen in dit geval naar onze technisch directeur", aldus Meijer, die doelt op Carlos Aalbers. "Het was onrustig bij NEC, maar hij heeft vastgehouden aan waar we in de zomer mee zijn begonnen. En hij heeft ook een aantal spelers gehaald die nu onderdeel van dit succes zijn. Dit is wel een goed voorbeeld van goed beleid."

Fitte NEC-selectie

Meijer vertelde verder de beschikking over een fitte selectie te hebben, op de langer geblesseerde Yvandro Borges Sanches na. "Lasse Schöne en Bart van Rooij hebben weer getraind en zijn er zondag bij", verklaarde de trainer. "Ook Dirk Proper is beschikbaar. We hebben met hem opgebouwd richting de finale."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl