Het Oekraïense leger demonstreert de besturing van een marinedrone aan de pers.
NOS NieuwsAangepast

Brand in Russisch brandstofdepot na aanval met zeker vijftig Oekraïense drones

Oekraïne heeft vannacht een grote drone-aanval op Rusland uitgevoerd. De actie was vooral gericht op elektriciteitsstations die de militair-industriële productie ondersteunen, zegt een Oekraïense inlichtingenbron tegen persbureau Reuters.

Bij de aanval is een brandstofdepot getroffen. De gouverneur van de Russische regio Smolensk zei dat er brand is ontstaan. Die werd volgens Rusland veroorzaakt door vallende delen van een neergehaalde drone. Volgens Oekraïne zijn ook verschillende elektriciteitsstations geraakt.

Rusland zegt zeker vijftig drones te hebben onderschept en vernietigd. Het land ziet de drone-aanvallen als terrorisme. Bij de aanvallen zijn volgens Rusland twee mensen om het leven gekomen. Ze kwamen om toen hun huis in brand vloog na de inslag van een explosief.

Meer internationale steun

Oekraïne meldt vandaag Russische raketaanvallen. Die zouden de infrastructuur in de steden Odesa en Zaporizja hebben beschadigd.

De afgelopen dagen vielen bij luchtaanvallen meerdere burgerslachtoffers in Oekraïne. Vrijdag kwamen zeker acht mensen om het leven in de stad Dnipro. De Oekraïense president Zelensky drong na de aanval aan op meer internationale steun.

Eerder deze week kwamen bij een aanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv zeker vijftien mensen om het leven, 60 mensen raakten gewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl