NOS Nieuws

Wekdienst 23/4: Kamerdebat over rapport enquêtecommissie fraudebeleid • Nieuwe discriminatiecijfers

Goedemorgen! De Tweede Kamer debatteert over het rapport van de enquêtecommissie over het fraudebeleid van de afgelopen decennia. Hierdoor zijn levens van mensen vermorzeld, concludeerde de commissie eind februari. Ook verschijnen vandaag de jaarlijkse, Nederlandse discriminatiecijfers.

Eerst het weer: de dag begint droog en met veel ruimte voor de zon. In de middag is het wisselend bewolkt, later trekt vanuit het noordwesten een zone met regen het land binnen. Bij een hooguit matige noordwestenwind wordt het 10 graden. De komende dagen blijft het een komen en gaan van buien bij maxima rond een graad of 10.

Het weer van 23/4

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. En hier zie je de actuele situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Tweede Kamer debatteert over het rapport van de enquêtecommissie over het uit de hand gelopen fraudebeleid van de afgelopen decennia. De overheid was lange tijd "blind voor mens en recht" luidde het oordeel.
  • De jaarlijkse cijfers over discriminatie in Nederland verschijnen vanmiddag. Deze zijn afkomstig van de politie en antidiscriminatiebureaus.
  • Alle partijen die in Nederland willen meedoen aan de Europese verkiezingen, moeten vandaag de kandidatenlijsten inleveren bij de Kiesraad.
  • In het hoger beroep van de Almelose kruisboogzaak krijgen de nabestaanden het woord en komt de aanklager met een strafeis. In deze zaak staat een man uit Almelo terecht voor het doodsteken van twee vrouwen in zijn flatgebouw in september 2021.

Wat is er vannacht gebeurd?

Het parlement in Groot-Brittannië heeft een wet aangenomen, waarin staat dat illegale migranten naar Rwanda gestuurd kunnen worden. Over de wet is lang gediscussieerd, omdat Rwanda geen veilig land zou zijn volgens de tegenstanders.

Nu het land veilig is verklaard door een nieuwe wet, is er volgens het parlement geen reden om deportaties tegen te gaan. De deportaties zijn bedoeld om migranten af te schrikken ook echt de oversteek te wagen.

Ander nieuws:

En dan nog even dit:

De Tokkies: 20 jaar geleden werden ze bekend door een televisieserie en werden ze omschreven als de echte familie Flodder. Nu jaren later proberen ze met een nieuwe documentaire van dat stigma af te komen:

De familie Tokkie in nieuwe docu: 'Het is voor ons een hel geweest'

Fijne dinsdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl