NOS Voetbal

Geen kampioenskriebels bij Bosz, die rouwt om blessure Dest: 'Allemaal kapot van'

Bosz gaf PSV-selectie een boek: 'Wilde de jongens wat inspiratie meegeven'

Morgenavond kan het gebeuren: als PSV bij sc Heerenveen meer punten haalt dan Feyenoord bij Go Ahead Eagles dan zijn de Eindhovenaren kampioen. Het zou de 25ste landstitel betekenen voor de club. En de eerste sinds 2018.

PSV-trainer Peter Bosz heeft echter nog geen last van kampioenskoorts. Op een persconferentie voorafgaand aan het duel vertelt hij in alle rust toe te leven naar het duel met Heerenveen.

"Ik heb nog geen kampioenskriebels, nee. Misschien omdat we het zelf niet volledig in eigen hand hebben. Ik zie het gewoon als 'de volgende wedstrijd' tegen Heerenveen die we willen winnen." Om droog te stellen: "Als we morgen kampioen worden: prima. Als dat een aantal dagen later is: ook prima."

Vanzelfsprekend kwam ook vleugelverdediger Sergiño Dest ter sprake. De Amerikaan liep deze week een zware knieblessure op, die hem lang aan de kant houdt.

"Het is helaas een ernstige blessure, we zijn er allemaal kapot van", vertelt Bosz. "Hij heeft het samen met de dokter aan de spelersgroep en staf verteld. Daarna was het doodse stilte. Dat zegt alles. Het is verschrikkelijk."

Hoe Dest er precies aan toe is, geeft Bosz niet prijs. "Sergiño zou het fijn vinden als hij zelf zou mogen uitleggen wat er precies gebeurd is en wat het vervolg is. Dat zal een dezer dagen gebeuren."

Bosz over zware blessure Dest: 'Zijn er allemaal kapot van'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl