Er is onder meer geblust vanaf een blusboot
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Veel rook bij brand in kunstenaarsloods Vlaardingen

In een grote loods in Vlaardingen woedt sinds vanochtend brand. Volgens Rijnmond is er onder meer een kunstproject gevestigd in het pand.

De brand werd rond 06.50 uur ontdekt. Volgens de regionale omroep zijn er zeker tien brandweerwagens ingezet om het vuur te bestrijden. De brandweer blust ook vanaf een boot. Rond 09.00 uur was de brand onder controle. De brandweer voert sloopwerkzaamheden uit om de brand helemaal uit te maken.

Bij de brand kwam veel rook vrij die volgens de brandweer richting Schiedam waaide. Een deel van het dak van het gebouw is ingestort. Delen van de loods zijn zwartgeblakerd en ruiten liggen eruit.

Ik ga ervan uit dat alles helemaal weg is.

Kunstenares bij de loods

Het voormalige bedrijfspand is eigendom van de gemeente. Het pand wordt onder meer gebruikt door zes kunstenaars. Een man die bij de brand staat te kijken, zegt tegen de omroep dat hij met zijn band in de loods repeteert. "Ik schrok me helemaal het lazarus, sprong in m'n auto en reed hier naartoe. Ik zie nu ook de rook heel dicht bij onze oefenruimte naar buiten komen", zegt hij.

Bij het pand staat ook een bezorgde kunstenares. "Al mijn werk staat daar. Mijn foto-installatie, fysieke werken en theaterkleding", zegt ze tegen Rijnmond. "Dat zijn allemaal dingen waarvoor je wel verzekerd kan zijn, maar dat krijg je niet meer terug. Dus ik ga ervan uit dat alles gewoon helemaal weg is."

Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl