Andresen krijgt felicitaties
NOS Wielrennenโ€ข

Andresen wint na vierde ook vijfde rit in Ronde van Turkije, Jakobsen tweede

Tobias Lund Andresen heeft na de vierde ook de vijfde rit gewonnen in de Ronde van Turkije. De 21-jarige renner van dsm-firmenich PostNL bleef zijn Nederlandse ploeggenoot Fabio Jakobsen na 177,9 kilometer voor in de sprint.

Woensdag sprintte Andresen ook naar de overwinning, in wat de eerste profzege uit zijn loopbaan was. De Deen is normaal gesproken de sprintaantrekker van Jakobsen, maar mocht in Bodrum voor eigen succes gaan nadat Jakobsen was afgehaakt.

Donderdag zat Jakobsen wel vlak achter Andresen, maar de Deen toonde zich de sterkste in de sprint, die dankzij de smalle en bochtige finishstraat chaotisch was.

Met nog enkele honderden meters te gaan leek de Ierse Rory Townsend op weg naar de ritwinst, vervolgens was het Danny van Poppel die de leiding nam. Beiden werden uiteindelijk voorbijgestreefd door de twee renners van DSM.

Spil Dagi

Vrijdag staat de zwaarste van de acht ritten in Turkije op het programma, een 160 kilometer lange tocht met aankomst op de Spil Dagi, een beklimming van 14 kilometer met een hellingspercentage van zeven procent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl