Teleurstelling bij FC Twente na weer een gemiste kans op het kampioenschap
NOS Voetbal

Twente verspeelt weer titelkans na verlies tegen Fortuna en zege Ajax

De voetbalsters van FC Twente is het ook in de tweede kampioenswedstrijd niet gelukt om de landstitel binnen te slepen. Op bezoek bij Fortuna Sittard verloor de ploeg uit Enschede met 2-0.

Daardoor komt nummer twee Ajax terug tot op twee punten van koploper Twente, omdat de Amsterdammers thuis met 2-1 wonnen van PSV.

De laatste speelronde is op 11 mei. Twente speelt dan thuis tegen nummer elf Telstar. Ajax speelt uit tegen Den Haag.

De stand na 21 speelronden in de Eredivisie vrouwen

Het ging al niet vanzelf voor Twente, in een duel dat de tweede kampioenswedstrijd was voor de Tukkers. Anderhalve week geleden kon Twente ook al kampioen worden als het bij FC Utrecht had gewonnen. Maar dat duel eindigde in een gelijkspel (2-2).

Tegen Fortuna ging het voor Twente weer uiterst moeizaam. Fortuna, de nummer vier van de competitie, deed zeker niet onder voor de koploper. Maar na ruim een half uur leek de spanning van de tweede kampioenswedstrijd toch weg te vloeien bij de ploeg van Joran Pot.

Twente wéér geen kampioen na verlies tegen Fortuna en zege Ajax

Elena Dhont dacht dat ze de 0-1 binnen joeg uit een corner, maar er was even ervoor geduwd. Doelpunt afgekeurd. Twente kreeg genoeg mogelijkheden voor rust, maar meerdere keren trad Fortuna-doelvrouw Diede Lemey daadkrachtig op. Ze tikte een bal uit de kruising en greep in toen Danique van Ginkel voor haar neus opdook.

Naarmate de speeltijd na rust wegtikte, namen de zenuwen toe bij Twente. Fortuna werd steeds brutaler, Twente-keepster Leonie Doege blunderde bijna toen ze de bal iets te ver voor zich uit speelde en enkele speelsters van Twente liepen tegen knullige gele kaarten aan.

Wullaert maakt 1-0

Met nog twintig minuten op de klok leek het helemaal mis te gaan voor Twente. Na een periode van druk van Fortuna krulde de Belgische spits Tessa Wullaert de bal fraai in de verre hoek (1-0). De handen gingen al de haren in bij Twente, wetende dat Ajax op een 1-0 voorsprong stond.

Maar op het moment van Wullaerts doelpunt kwam in Amsterdam PSV op 1-1 tegen Ajax. Ajax kon alleen met een zege voorkomen dat Twente kampioen zou worden.

Toen Feli Delacauw tien minuten voor tijd Fortuna na een schitterende aanval op een 2-0 voorsprong kopte, gingen alle Twentse ogen richting Amsterdam. Hopend dat Ajax niet meer won. Maar ook die hoop vervloog snel, toen Sherida Spitse tien minuten voor tijd de 2-1 voor Ajax binnenschoot.

Twente krijgt over anderhalve week thuis op eigen veld tegen voorlaatste Telstar nog een laatste kans. Winnen is de opdracht. Terwijl Ajax op bezoek bij Den Haag zal loeren op een stunt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl