Lucas Hernández
NOS Voetbal

Franse verdediger Lucas Hernández mist EK door knieblessure

Frankrijk moet het dit EK doen zonder Lucas Hernández. De 28-jarige verdediger heeft de voorste kruisband van zijn linkerknie gescheurd en komt dit seizoen niet meer in actie, zo meldt zijn club Paris Saint-Germain vandaag.

Op het EK zitten de Fransen in groep D met het Nederlands elftal, Oostenrijk en Polen. Lucas Hernández was kandidaat voor een positie aan de linkerkant in de verdediging, met onder anderen zijn jongere broer Theo Hernández (26) van AC Milan.

Nieuwe klap voor Hernández

Hernández liep de blessure woensdag op in de halve finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund (1-0 verlies). De linkspoot viel enkele minuten voor rust uit.

De eerste diagnose van de clubdokter was woensdagavond al een gescheurde kruisband en de ernst van de kwetsuur werd vandaag bij een MRI-scan bevestigd. In een van de komende dagen gaat Hernández onder het mes.

De blessure is een nieuwe klap voor de 37-voudig Frans international. Op het WK van 2022 scheurde hij na acht minuten in Frankrijks openingsduel met Australië de voorste kruisband van zijn rechterknie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl