NOS NieuwsAangepast

Een week lang in de modder op de Zwarte Cross?

Voor wie drie dagen festival niet genoeg vindt, is er goed nieuws. De Zwarte Cross denkt na over een verlenging van het festival naar - schrik niet - zeven dagen. "We hebben van de campingbezoekers het verzoek gekregen om de duur het festival langer te maken", zegt de organisatie.

Dit jaar gaat het nog niet lukken, heeft de organisatie er meteen bijgezegd. Maar voor 2013 kijkt de Zwarte Cross naar de mogelijkheden.

Een langere Zwarte Cross levert niet alleen een groter feest op, maar heeft meer voordelen: "De vaste kosten zijn op deze manier over meerdere dagen te verdelen en dit komt de prijs van een kaartje ten goede. Daarnaast wordt de kans op files stukken kleiner, omdat de vervoersstroom wordt verdeeld over een week", zegt het festival.

Sziget

In Nederland kennen we alleen maar festivals van één, twee of drie dagen, maar in het buitenland zijn langere festivals niets nieuws. Onder meer Sziget in Hongarije duurt acht dagen en is de laatste jaren ook razendpopulair onder Nederlanders. Eén ding is wel belangrijk bij zulke lange festivals: je moet als bezoekers je energie een beetje kunnen spreiden.

Dit jaar kunnen bezoekers van De Zwarte Cross in ieder geval nog gewoon in drie dagen naar de klote gaan. Het festival vindt van 20 tot en met 22 juli plaats in Lichtenvoorde.

Door: Elger

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl