Luchtbeelden van de schade in Oklahoma
NOS Nieuws

Zeker vier doden door tornado's in Oklahoma

In de Amerikaanse staat Oklahoma zijn ten minste vier mensen om het leven gekomen door tornado's die het afgelopen etmaal huishielden in het gebied. Tientallen mensen raakten gewond en zo'n 30.000 mensen zitten zonder stroom, zei gouverneur Kevin Stitt op een persconferentie.

Het dorpje Sulphur, met zo'n 5000 inwoners, werd vooral hard geraakt: daar werden tientallen huizen en bedrijven grotendeels vernield, zo is te zien op beelden vanuit de lucht. "Je kunt je de schade nauwelijks voorstellen", aldus Stitt. "Zo'n beetje elk bedrijf in het centrum is vernietigd." In het dorpje raakten ongeveer dertig mensen gewond.

De tornado begon in een park en bewoog langzaam richting het centrum van het dorpje. Ook in een aantal andere gebieden in de staat richtten tornado's schade aan. In twaalf gebieden in de staat is de noodtoestand uitgeroepen. In onder meer de staat Nebraska waren zondag eveneens tornado's.

De tornado's in Oklahoma lieten een spoor van vernieling na:

Spoor van verwoesting door tornado's in Oklahoma

Het was zondag de derde dag dat er in delen van Texas, Louisiana, Oklahoma, Arkansas, Missouri, Kansas en Illinois een weerwaarschuwing gold.

Naast zware windstoten, zware hagel en tornado's kampt het gebied ook met zware regenval waardoor er een hoog risico op overstromingen is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl