NOS Sport

Geen Nederlandse meerkampmedaille bij EK, wel toestelfinale Schmidt en De Munck

Casimir Schmidt en Jermain Grünberg zijn bij de EK turnen in Rimini niet in de buurt van een medaille gekomen op de meerkamp. Schmidt werd 15de en Grünberg eindigde als 35ste.

Schmidt wist zich net als Loran de Munck wel voor een toestelfinale te plaatsen. Schmidt deed dat op sprong en De Munck op voltige.

De scores in de kwalificatie telden in het Italiaanse Rimini direct mee voor de meerkamptitel. Schmidt stond na twee van de drie subdivisies nog vijfde, maar zakte daarna alsnog ver weg.

De Europese titel werd een prooi voor Marios Georgiou uit Cyprus met een score van 84,265.

Toestelfinales

Schmidt haalde de toestelfinale op sprong met de vierde score: 14,566 punten. Hij plaatste zich één keer eerder op een EK voor de sprongfinale, tien jaar geleden in Sofia.

De Munck, die in 2022 EK-zilver won en in 2023 vierde werd, liet op voltige voor het eerst op een groot toernooi een score van in de 15 punten noteren. Met 15,000 werd hij derde.

Samen met Amine Abaidi, Rick Jacobs en Grünberg slaagden Schmidt en De Munck er niet in zich te plaatsen voor de landenfinale. Nederland eindigde als twaalfde, de top acht ging door.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl