NOS Wielrennen

McNulty wint tijdrit Romandië, Ayuso neemt leiderstrui over van Nys

Brandon McNulty heeft de tijdrit in de Ronde van Romandië gewonnen. De Amerikaan van UAE Team Emirates was in 20.06 minuten de snelste over het 15,5 kilometer lange parcours in en rond het Zwitserse Oron.

Juan Ayuso, ploeggenoot van McNulty, is de nieuwe leider in de koers die duurt tot en met zondag.

Brandon McNulty

Magnus Sheffield (Ineos) eindigde op dertien seconden van McNulty's toptijd als tweede, Felix Grosschartner (ook UAE) werd derde. Thymen Arensman, in voorbereiding op zijn medekopmanschap bij Ineos in de Giro, was met de elfde tijd de beste Nederlander.

McNulty voor bui binnen

De rit tegen de klok eindigde kletsnat, waar renners die op basis van de eerste drie dagen hoog in het klassement stonden nadeel van hadden. Zij stuurden laat in de middag hun tijdritfietsen over gladde wegen. McNulty startte al vroeg en was de regenbui voor, hij zag niemand meer aan zijn tijd tornen.

Met het oog op het klassement was de rol van de Amerikaan al uitgespeeld, hij verloor in de voorgaande etappes veel tijd. De Belg Thibau Nys, klassementsleider na zijn zege van donderdag, startte als laatste en moest zijn gele trui na de finish afstaan aan Ayuso.

De Spanjaard Ayuso zal vooral gekeken hebben naar de tijden van onder meer Carlos Rodríguez, Alexandr Vlasov en Ilan van Wilder, in het slotweekend zijn concurrenten om de eindzege.

Rodríguez moest zeven seconden toegeven op de tijd van Ayuso (20.34), Vlasov nog twee seconden meer. Van Wilder, die achter Rodríguez en Vlasov negende werd in de tijdrit, staat tweede in het klassement.

Gebroken elleboog Zijlaard

De tijdrit ging van start zonder Maikel Zijlaard. Hij liep bij zijn val woensdag een breuk in zijn linkerelleboog op en moet onder het mes, zo meldt zijn Zwitserse ploeg Tudor. Hij staat waarschijnlijk acht weken aan de kant.

De 24-jarige Nederlander won dinsdag de proloog van de Ronde van Romandië, maar kwam in de etappe van woensdag ten val. Hij reed nog wel door, maar moest een dag later opgeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl