Vanavond op tv: Drugsmilieu teistert Zuidwijk • Rechtszaak om PFAS-vervuiling • Massagraven Gaza

De impact van drugscriminaliteit

Drie maanden geleden werd de Zuidwijk in Rotterdam getroffen door een enorme explosie, met drie doden en verwoest woningblok tot gevolg. Vermoedelijk ging het om een drugslab.

De explosie staat niet op zich. In de wijk gaan armoede en drugscriminaliteit hand in hand. Nieuwsuur gaat langs in de wijk.

In de Rotterdamse wijk Zuidwijk gaan drugs en armoede hand in hand

Rechtszaak tegen Nederlandse Staat om PFAS-vervuiling

De Nederlandse Staat doet onvoldoende om burgers te beschermen tegen de gevaren van PFAS. Daarmee schendt de Staat de mensenrechten. Dat betogen 11 organisaties die vandaag gezamenlijk naar de rechter stappen om van de overheid de directe sluiting te eisen van fabrieken die PFAS maken. Wat zijn de zorgen van deze partijen? Hun advocaat Geert Jan Knoops is te gast in de studio.

Aanklacht tegen staat voor verontreiniging en gezondheidsschade door PFAS

VN en EU eisen onderzoek massagraven Gaza

De Verenigde Naties roepen op tot een "helder, transparant en betrouwbaar onderzoek" naar de massagraven die zijn ontdekt bij twee grote ziekenhuizen in Gaza. Het Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza-Stad en het Nasser-ziekenhuis in Khan Younis werden eerder door het Israëlische leger bestormd. Volgens Israël gebruikten Hamas-strijders de ziekenhuizen om zich in te verschuilen. Na het vertrek van de Israëlische troepen werden rondom de ziekenhuizen massagraven gevonden.

Gazanen zoeken naar overleden naasten in massagraven Gaza

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl