Bij de brand kwam veel rook vrij
NOS NieuwsAangepast

Brandweer blust nog dagen bij distributiecentrum Oss

De brandweer is nog twee tot drie dagen bezig met het nablussen van de brand in het distributiecentrum in Oss. Daar woedde vanaf vrijdagochtend een zeer grote brand.

De Veiligheidsregio meldt dat er veel brandweereenheden aanwezig zijn om verschillende vuurhaarden te blussen. Ook komt er nog veel rook vrij. In de koelcellen lagen levensmiddelen opgeslagen. Er is daarom sprake van stankoverlast, schrijft Omroep Brabant.

De brand brak vrijdag rond 04.30 uur uit. Omdat de brandhaard zich in de ijskoude koelcel bevond, was het bestrijden van de brand moeilijk. Het bluswater kon namelijk bevriezen.

Nog niet naar huis

De brand werd steeds groter. Uiteindelijk waren zo'n 250 brandweerlieden tegelijkertijd bezig om het vuur te bestrijden.

Gisterenochtend meldde de brandweer dat de brand na ruim 28 uur onder controle was. De loods van 300 bij 150 meter stond vol met levensmiddelen en is volledig afgebrand, schrijft Omroep Brabant. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar panden in de buurt.

Verschillende mensen die rondom de loods wonen, werden vrijdag ergens anders ondergebracht. Zij kunnen vandaag nog niet terug naar huis, zegt de Veiligheidsregio.

Ook de medewerkers van het naastgelegen bedrijf kunnen nog niet aan het werk. Aan het pand is weinig schade, behalve een aantal scheuren in de muur. De straat ligt vol met brandslangen en staat onder de rook. "Dus wanneer we weer aan het werk kunnen, weten we niet", zegt de directeur van het kunstgasbedrijf tegen de omroep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl