Puck Pieterse komt juichend over de streep
NOS Wielrennen

Superieure Pieterse soleert naar derde wereldbekerzege in debuutseizoen

Puck Pieterse is in haar debuutseizoen als prof in het mountainbikecircuit een klasse apart. Bij de vierde wereldbekerrace van het seizoen, in het Italiaanse Val di Sole, was ze oppermachtig. Daarmee boekte de kersverse Europees kampioene alweer haar derde wereldbekerzege.

De 21-jarige Pieterse ging in de eerste ronde direct op avontuur en had al snel een gat geslagen met onder anderen wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot, Italiaans kampioene Martina Berta en de Oostenrijkse Laura Stigger, die haar vrijdag nog te snel af was in de korte cross.

Op het lastige Italiaanse parkoers, met veel loodzware klimmetjes en uitdagende afdalingen, bouwde Pieterse haar voorsprong steeds verder uit. De Amersfoortse was pas in de laatste ronde op foutjes te betrappen, maar de zege kwam nooit in gevaar.

Puck Pieterse in Val di Sole

"Ik ben mijn eigen tempo blijven rijden en moest er vooral voor zorgen niet terug te vallen. Het is blijkbaar een goede tactiek", vertelde Pieterse na afloop bij Eurosport.

De race verliep niet eens helemaal vlekkeloos. Pieterse raakte vroeg in de race een drinkbidon kwijt en moest een ronde zonder water zien door te komen. In de laatste ronde viel ze compleet stil op een steile helling. "Ik had gelukkig een grote voorsprong, dus ik hoefde niet in paniek te raken. Het was de laatste ronde en ik zat daar even heel hoog in mijn hartslag", verklaarde ze.

Ferrand-Prévot valt

De strijd om de tweede plaats werd gewonnen door Berta. De Australische Rebecca Henderson had een sterk slotstuk in huis en pakte het brons. Ferrand-Prévot kon na een harde valpartij in een verraderlijke afdaling een podiumplek vergeten. De Française kwam als achtste over de streep.

Anne Terpstra finishte als tiende, op bijna drie minuten van winnares Pieterse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl