NOS Wielrennen

Van den Berg boekt knappe sprintzege in Ronde van Catalonië

Van den Berg sprint naar etappezege in de Ronde van Catalonië

Marijn van den Berg heeft met een krachtige sprint de vierde etappe van de Ronde van Catalonië op zijn naam gezet. De 24-jarige renner van EF Education-EasyPost versloeg zijn concurrentie met een fietslengte.

De bijna 170 kilometer lange etappe van Sort naar Lleida leek vooraf al een kans voor de sprinters in de Spaanse koers. Al wilde de Spanjaard Luis Ángel Maté daar graag verandering in brengen.

Op zo'n 40 kilometer van de streep sprong de renner van Euskaltel-Euskadi weg, maar al snel bleek dat zijn voorsprong nooit groot genoeg zou zijn.

De massasprint kwam er en die werd in gang gezet door Geraint Thomas. De Brit verrichte goed werk voor Ethan Hayter, maar die kwam uiteindelijk snelheid tekort. Dat gold ook voor Bryan Coquard, die al vroeg aan de sprint begon.

Uiteindelijk was het Van den Berg die zijn spierballen toonde. Eenmaal op kop stond hij zijn plek tientallen meters niet meer af en zo versloeg hij onder anderen Arne Marit en Emils Liepins, die net achter hem finishten.

Het was voor Van den Berg zijn eerste zege van het seizoen en zijn vierde in totaal.

Pogacar behoudt de leiding

Tadej Pogacar blijft de leider in het algemeen klassement. Hij won de tweede en de derde etappe in Catalonië. De eerste etappe werd gewonnen door de Australiër Nick Schultz.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl