NOS Voetbal

Situatie bij Vitesse doet PSV-trainer Bosz pijn: 'Na morgen mogen ze alles winnen'

Situatie bij Vitesse doet PSV-trainer Bosz pijn: 'Na morgen mogen ze alles winnen'

De chaos bij Vitesse doet Peter Bosz pijn. De huidig trainer van PSV zette op 18-jarige leeftijd in het shirt van de Arnhemmers zijn eerste stappen in het profvoetbal.

42 jaar later kan Bosz zijn oude liefde een volgende tik uitdelen in een seizoen dat men in Arnhem zo snel mogelijk uit het geheugen wil wissen. Vitesse staat op de achttiende en laatste plaats in de eredivisie en moet daarnaast alle zeilen bijzetten om volgend jaar überhaupt nog te bestaan.

"Dat ze op een degradatiepositie staan is natuurlijk al vreemd voor een club als Vitesse als je naar de laatste jaren kijkt. Dat doet pijn. Maar dat het ook over het voorbestaan van Vitesse gaat, is de overtreffende trap daarvan."

Vorige week beschreven we uitgebreid wat er precies aan de hand is bij Vitesse en wat de grote problemen zijn. Lees het artikel hieronder

Bosz speelde ruim vier jaar bij Vitesse. Ook is hij er ruim tweeënhalf jaar trainer geweest. "Ik heb altijd met veel plezier en fijne mensen gewerkt daar, dan doet zoiets pijn."

Vriend Sturing

Hij voelt onder anderen met huidige trainer en echte Vitessenaar Edward Sturing mee. "Ik ken Edward heel goed. We zijn samen opgegroeid, komen allebei uit Apeldoorn-Zuid. We woonden een paar straten van elkaar, speelden samen straatvoetbaltoernooien. Die vriendschap gaat heel lang terug."

Peter Bosz

Bosz draagt Vitesse een warm hart toe, maar wil zijn oude club nog wel graag verslaan en "drie punten dichter bij het kampioenschap" komen. "Maar wat mij betreft mag Vitesse na morgen alle wedstrijden in de eredivisie winnen."

De drie punten waar Bosz op hoopt, zijn nog niet zomaar binnen, weet de PSV-trainer. "Ik heb de wedstrijd tegen Heracles Almelo gezien en ik vond Vitesse geweldig spelen. Ze komen 2-0 voor, krijgen een rode kaart en verliezen uiteindelijk met 3-2."

Bosz: "Tegen Feyenoord verliezen ze door een treffer in de 83ste minuut, hetzelfde geldt voor de wedstrijd tegen Twente. En als je ziet hoe de doelpunten ook vallen, twee keer van richting veranderd tegen Feyenoord, dan zit Vitesse inderdaad wel in de hoek waar de klappen vallen. Ik denk dat er in de eredivisie clubs zijn die qua voetbal minder spelen dan Vitesse."

Peter Bosz in zijn tijd als trainer van Vitesse

PSV kan volgens Bosz dus zeker niet verslappen in de wedstrijd tussen de koploper en de nummer laatst.

"We moeten gewoon hard werken, intensiteit in de wedstrijd brengen en het samen doen. We hebben goede voetballers en die moeten samenwerken. Dat doen we al het hele seizoen en dat blijft ook de rest van het seizoen de basis."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl