Annette Mosman, Cees van Oevelen en Georgette Schlick tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van Ajax in 2023
NOS Voetbal

Helft van rvc Ajax stapt op vanwege 'te veel discussie rondom hun persoon'

Drie leden van de raad van commissarissen van Ajax stappen op. Het gaat om Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen.

Ajax meldt in een persbericht dat zij hun positie beschikbaar stellen "omdat zij van mening zijn dat de discussie zich nu te veel rondom hun persoon concentreert, terwijl deze gericht zou moeten zijn op de inhoud".

Die genoemde discussie heeft betrekking op de kwesties rond de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat en de geschorste algemeen directeur Alex Kroes.

Mosman, Schlick en Van Oevelen hebben volgens critici afgelopen zomer onvoldoende toezicht gehouden op het transferbeleid van Mislintat. Daarnaast wil de bestuursraad van Ajax dat de rvc het besluit heroverweegt om Kroes te schorsen vanwege aanwijzingen van handel met voorkennis met Ajax-aandelen.

Weten hoe het ook alweer zat met de ingewikkelde bestuurlijke constructie van Ajax? Lees het artikel hieronder:

De drie commissarissen treden af zodra drie nieuwe leden van de rvc zijn benoemd. "Wij vinden het bijzonder jammer, maar we hebben dit besluit te respecteren", aldus rvc-voorzitter Michael van Praag.

De rvc bestaat behalve uit Van Praag en het opstappende drietal uit Leo van Wijk en Danny Blind.

In Studio Voetbal vertelt Arno Vermeulen dat Michael van Praag en de overige commissarissen Van Wijk en Blind een motie van wantrouwen te wachten staat. Kijk hieronder naar het fragment:

'Guerrilla-oorlog bij Ajax: Van Praag wacht motie van wantrouwen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl