Bozdogan kopt FC Utrecht in blessuretijd langs en over Go Ahead Eagles

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - Go Ahead Eagles

FC Utrecht heeft met de ontknoping van de eredivisie in zicht een tik uitgedeeld aan concurrent Go Ahead Eagles. De twee ploegen die dromen van Europees voetbal bleven lang in evenwicht, pas in blessuretijd maakte Can Bozdogan het verschil in Utrecht: 2-1.

Door de late winnende treffer van de Duits-Turkse invaller verlengt Utrecht zijn zegereeks in eigen stadion tot zes op een rij en haalt het Go Ahead in op de ranglijst.

De blijdschap op de tribunes van de Galgenwaard stond in schril contrast met het chagrijn van René Hake. De trainer van Go Ahead smeet na het late fluitsignaal de frustratie van zich af, waar hij even daarvoor nog zo tevreden had toegekeken hoe zijn ploeg gemakkelijk overeind bleef.

Opnieuw Lammers

Daarvoor moest wel een vroege achterstand worden weggepoetst. Al na vier minuten was het raak voor FC Utrecht, door wie anders dan Sam Lammers. De spits in vorm stond op het juiste moment op de juiste plaats om af te ronden op aangeven van Jens Toornstra.

De 1-0 betekende de zevende goal van Lammers in de laatste zes wedstrijden en gaf hem het vertrouwen zijn geluk vaker te beproeven. Maar zijn volgende twee pogingen leverden weinig problemen op voor Eagles-goalie Jeffrey de Lange.

Hake 'behoorlijk chagrijnig', Jans ziet 'mooie dingen' bij FC Utrecht

Go Ahead kwam steeds beter in de wedstrijd, kreeg kansen en trok de stand nog voor rust in evenwicht. Met een slim blok maakte aanvoerder Bas Kuipers ruimte voor collega-verdediger Gerrit Nauber, die tegendraads raak kopte uit een corner: 1-1.

Vijf invallers

In de tweede helft werd de wedstrijd zwaarder en fysieker. Go Ahead had daar het minst moeite mee, maar miste dadendrang in de voorhoede. FC Utrecht legde het lot in handen van vijf invallers, onder wie Anthony Descotte.

De Belgische spits is op de weg terug na vijf maanden blessureleed, scoorde onlangs al voor de Utrechtse beloftenploeg in de eerste divisie, maar kon het verschil op eredivisie-niveau nog niet maken.

Middenvelder Bozdogan wel. Hij kopte in blessuretijd raak uit een voorzet van een andere invaller, de Engelse jongeling Adrian Blake.