Week voor de bekerfinale verspeelt NEC punten tegen PEC Zwolle

Bekijk de samenvatting van NEC - PEC Zwolle

Een week voor de bekerfinale tegen Feyenoord in De Kuip heeft NEC in de eredivisie in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle. Voor de thuisploeg was het vooral een kwestie van heel houden en PEC ging er juist bovenop. Dat leverde een vermakelijk schouwspel op.

De Goffert was al in bekersferen en zelfs de vroege openingsgoal van PEC kon daar weinig aan veranderen. Thomas Lam schoot in de 10de minuut hard en fraai binnen. Daarna liet NEC mede dankzij een uitstekend keepende Jasper Schendelaar enkele kansen liggen.

Na rust boog NEC de achterstand snel om in een voorsprong. Rober González, de vervanger van Dirk Proper, zette voor en Koki Ogawa kopte bij de eerste paal de gelijkmaker binnen.

Na een domme overtreding van Anselmo Mac Nulty op Sontje Hansen kreeg NEC een strafschop. Ogawa schoot de penalty binnen. PEC-verdediger Mac Nulty had zijn dag niet. Voor rust beging hij al een grove overtreding op Hansen, met geel bestraft.

Blessure Hansen

Hansen verliet het veld in de tweede helft met kramp, hopelijk voor de aanvaller geen probleem voor volgende week. Bij NEC begon Proper in de basis. De middenvelder is op tijd hersteld van een hamstringblessure en deed volgens afspraak maar een half uur mee.

Voor de 2-1 had Odysseus Velanas een grote kans gemist, maar in de 68ste minuut maakte hij die misser goed. Na een subtiel tikje van Younes Namli schoot Velanas een vrije trap langs de muur in het doel.

NEC zette in de slotfase nog aan, maar het bleef 2-2. Voor het eerst sinds 3 december 2023 leed NEC puntenverlies in eigen stadion en daarmee kwam een einde aan een reeks van zes zeges. Het clubrecord blijft op zeven eredivisiethuiszeges op rij uit 1971.