Feyenoord stelt titelfeest PSV uit met zege bij Go Ahead en is zeker van tweede plaats

Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles - Feyenoord

Feyenoord heeft het officiële kampioenschap van PSV nog even uitgesteld. De Rotterdammers moesten daarvoor winnen bij Go Ahead Eagles en dat lukte. In de Adelaarshorst werd het 1-3.

Met dat resultaat verzekerde Feyenoord zich van de tweede plaats en een rechtstreeks ticket voor de Champions League.

Terwijl PSV de officieuze landstitel al vierde na de eclatante overwinning bij sc Heerenveen (0-8) was het voor de Eindhovenaren wachten op het resultaat in Deventer. Bij Feyenoord, de kersverse winnaar van de KNVB-beker, keerde doelman Justin Bijlow terug in de basis.

Bijlow stond de afgelopen anderhalve maand aan de kant vanwege een kuitblessure en werd tot en met de bekerfinale van zondag tegen NEC, toen Bijlow al op de bank zat, vervangen door Timon Wellenreuther.

Op de linkervleugel had coach Arne Slot een plaats ingeruimd voor Luka Ivanusec en de Kroaat liet zich zien in de eerste helft. Lutsharel Geertruida legde de bal klaar voor Ivanusec en laatstgenoemde ramde de bal op de lat. Via de rug van doelman Jeffrey de Lange ging de bal over de lijn (0-1).

Kijk hieronder naar de reactie van Justin Bijlow:

Bijlow opgelucht na rentree: 'EK is doel, ga er volle bak voor'

Een eigen doelpunt van de keeper. Even later kreeg Ivanusec wel de 0-2 achter zijn naam. Na opnieuw een mooie aanval, via Quinten Timber en Yankuba Minteh, schoot de buitenspeler de bal hard en laag in de verre hoek.

De Eagles lieten zich door de achterstand niet uit het veld slaan en bleven de aanval zoeken. Bijlow bracht enkele keren redding en een slippertje van de doelman, die de bal pardoes inleverde, bleef zonder gevolgen. Op slag van rust viel de aansluitingstreffer alsnog.

Ueda stelt zege veilig

Bobby Adekanye zette voor vanaf rechts en Oliver Edvardsen kopte binnen (1-2). Daardoor bleef het na rust nog lang de vraag of het landskampioenschap van PSV een feit zou worden. Bij een 2-2 zou er gejuich klinken in de bus richting Eindhoven.

In de 69ste minuut viel echter de 1-3. Na enkele gemiste kansen scoorde Ayase Ueda, die de niet geheel fitte Santiago Gimenez vlak voor de wedstrijd had vervangen. Invaller Calvin Stengs verstuurde met buitenkant links een fraaie steekpass en de Japanse spits werkte tussen twee Go Ahead-verdedigers met binnenkant voet af.

Feyenoord viert de goal van Ayase Ueda

Drie dagen na het winnen van het winnen van de KNVB-beker kon Feyenoord weer een bescheiden feestje vieren. Voor het eerst in dertig jaar verzekerde de - nu nog - regerend landskampioen zich in opeenvolgende seizoenen van een plaats bij de eerste twee in de eredivisie.

De vraag nu is of de coach die verantwoordelijk was voor deze prestaties volgend seizoen ook nog actief is voor Feyenoord. Arne Slot staat in de belangstelling van Liverpool en de coach zelf ziet een overgang naar 'The Reds' wel zitten.