Bosz gaat op de schouders
NOS Voetbal

'Als je ons voetbal ziet, zijn wij de terechte kampioen', straalt PSV-trainer Bosz

"We wilden laten zien dat als we kampioen worden, dat terecht is", aldus PSV-coach Peter Bosz na de wedstrijd in en tegen Heerenveen. En dus veegde zijn ploeg de vloer aan met de Friezen, het werd 0-8.

"Als je negen punten voor staat, de meeste doelpunten maakt en de meeste kansen creëert, de minste goals tegen krijgt en je ons voetbal ziet, dan denk ik dat wij de terechte kampioen zijn."

Officieus kampioen, want om de titel vanavond al te behalen, had PSV wat hulp nodig. Alleen als Feyenoord in Deventer punten liet liggen bij Go Ahead Eagles, was de onttroning van de Rotterdamse titelhouder definitief. Dat gebeurde niet, Feyenoord won met 1-3.

Maar dat de titel er gaat komen, staat zo goed als vast. En dus was de stemming bij PSV opperbest, met meegereisde supporters die fakkels in het stadion afstaken en een trainer die door de selectie op de schouders werd genomen.

Trainer Bosz gaat genieten van busreis terug: 'Dit zijn mooie momenten'

En een tevreden Luuk de Jong. "Je kunt nooit negentig minuten lang perfect spelen. Maar dit kwam wel heel dichtbij."

De 33-jarige aanvoerder belichaamde het zelfvertrouwen waarmee de spelers van PSV donderdag huiswaarts keerden. Acht doelpunten gemaakt, een recordzege in de tas. Nooit eerder boekte de Eindhovense ploeg zo'n grote uitzege in de eredivisie.

"Ik denk dat het een beetje vermoeiend werd om elke keer te zeggen dat wij een goed voetballende ploeg waren", reageerde De Jong op de constatering dat Feyenoord dit seizoen vaker dan PSV werd geroemd om het spel. "Hoe we vandaag voetbalden, dat zie je zelden in Nederland."

Middenvelder Joey Veerman deelde de mening van zijn aanvoerder. "Ik heb dit nog nooit gezien, hoe we de bal één keer raakten en overal onder de druk uit speelden. Het was bizar hoe goed we vandaag waren. We lieten weer zien de beste ploeg van Nederland te zijn."

Honderdste treffer

Veerman was verantwoordelijk voor de 0-5 en daarmee ook voor de honderdste eredivisietreffer van PSV van dit seizoen. Juichen deed de voormalig speler van Heerenveen alleen niet.

Veerman: 'We lieten weer zien dat we de beste van Nederland zijn'

"In mijn eerste thuiswedstrijd met PSV tegen Heerenveen maakte ik ook een goal en toen was ik zo blij, dat ik ging juichen. Dat werd me niet echt in dank afgenomen. Dus ik dacht nu: het lijkt me niet handig om volle bak te gaan juichen voor de tribunes van de club waar ik 2,5 jaar gespeeld heb."

Volgens Bosz is er een simpele verklaring voor het onvermijdelijke kampioenschap. "Het is gewoon heel fijn werken wanneer je met intelligente spelers werkt die fit zijn en veel kwaliteit hebben. De spelers zijn het hele jaar door geconcentreerd gebleven en eigenlijk steeds beter geworden."

Fans van PSV vierden al feest alsof de titel definitief binnen was:

Officieel is het nog niet, maar PSV-fans vieren recordzege (0-8) als kampioenschap

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl